IPSC Teori

Næste teorikursus starter 19. marts 2020

Krudtuglen kører i samarbejde med Farum Skytteforening et teorikursus for kommende IPSC licensskytter. Teorikurset leder frem til den teoretiske prøve og det praktiske kursus, som begge afholdes af Dansk SportsskytteForbund (DSF). Kurset er gratis at deltage i.

IPSC licensen giver adgang til at deltage i IPSC træning og konkurrencer, og indbefatter bl.a. skydning på tid, træk fra hylster og bevægelse under skydning. Her kan du se Krudtuglens formands videoer fra diverse konkurrencer: https://www.youtube.com/channel/UCUDPCuWGZBe2eWZQqREW5rA

Tilbuddet om det teoretiske kursus er et alternativ til selv at skulle læse regelsættet, som omfatter 75 sider og er skrevet på engelsk i et meget juridisk sprog. Det er med andre ord en meget ringe lærerbog selv at skulle lære reglerne fra, og det teoretiske kursus er derfor et tilbud, både for at blive klar til det praktiske kursus og for at blive bedre klædt på rent teoretisk. Kurset har udelukkende fokus på pistol (som indgangsvinkel til revolver og evt. gevær). Du slipper ikke for at skulle læse reglerne, men kurset giver dig et solidt grundlag at læse dem ud fra. Det skal understreges at kurset ikke er meriterende for den teoretisk prøve, blot en håndsrækning.

Det teoretiske kursus afholdes over tre aftener i marts-april, og leder frem mod først det teoretiske kursus, som igen leder frem mod det praktiske kursus:

https://www.dsf.dk/for-skytter/indbydelser/kurser

Den teoretiske prøve skal bestås minimum 14 dage inden det praktiske kursus, men da der er kø på kurserne, anbefales det at tilmelde sig og gennemføre den teoretiske prøve hurtigt muligt.

Det teoretiske kursus

Denne kursusdel er gratis at deltage i – kursusmaterialer udleveres til første kursusgang. Kurset har fokus på gennemgang og forståelse af reglerne, samt de punkter, hvor de adskiller sig fra særlig Krudtuglens almindelige håndteringsregler. Der er 15 pladser på kurset, og medlemmer fra Skyttelauget Krudtuglen og Farum Skytteforening har fortrinsret til pladserne. Overskydende pladser fordeles til medlemmer fra andre skytteforeninger ca. en uge før kursets start. Du kan skrive dig på venteliste ved at skrive til os på nedenstående adresse.

Det teoretiske kursus afholdes hos Farum Skytteforening på følgende datoer:

19. marts 2020 19-21:30
26. marts 2020 19-21:30
2. april 2020 19-21:30

Deltagerforudsætninger:

For medlemmer af Skyttelauget Krudtuglen gælder at du har skudt i minimum et år inden du påbegynder kurset, og at du højst er et år fra at kunne oppebære en SKV2. Du skal desuden have en god og sikker våbenhåndtering. Forud for det praktiske kursus skal du have en SKV2 eller 3-godkendelse.

For medlemmer fra andre foreninger skal SKV2/SKV3 eller våbentilladelse til pistol fremvises ved tilmelding.


Den teoretiske prøve og det praktiske kursus

Den teoretiske prøve, og det praktisk kursus og prøve, afholdes af DSF.

Denne kursusdel koster ca. kr. 1500, som betales til DSF, og dækker den teoretiske prøve, det praktiske kursus, som afsluttes af en praktisk prøve, samt frokost på det praktiske kursus.

Derudover skal du medbringe 500-800 skud til det praktiske kursus, dvs. for kr. 1000-1600 ammunition.

Til det praktiske kursus skal du bruge et våben med magasiner, et bælte med trækhylster og magasinholdere. Som medlem af Skyttelauget Krudtuglen vil være mulighed for at låne klubvåben og købe ammunition til kurset. Klubben råder også over nogle bælter og trækhylstre (i begrænset omfang), som vil kunne lånes.

Vil man selv ud at anskaffe sig bælter og hylstre kan man lade sig inspirere her:
http://www.vaabensmeden.dk/sider/sportsskydning/skyttegrej.htm

http://huntershouse.dk/kat737-Moderne-hylster-og-b%C3%A6lter/

http://skyttebutik.dk/group.asp?group=176


Efter kurserne

Når begge kurser er veloverstået får man udstedt en provisorisk licens, som kan byttes til en IPSC-A licens når man har gennemført to konkurrencer. Det kan godt virke lidt skræmmende, men det er sjovt, og vi bliver en flok der tager afsted sammen og gennemfører konkurrencerne sammen.  Til konkurrencerne skal man regne med et tilmeldingsgebyr, ammunition (~400 skud) og transport.

Hvis du vil være med, så send en mail til post@thomasduus.dk – så sender vi kursusdetaljerne retur.