IPSC

IPSC

Peter i aktion. Fotograf: Anders Trolle

IPSC (International Practical Shooting Confederation)

er en diciplin helt for sig selv. Her stilles skytten overfor en række forskellige handlebaner som alle skal gennemføres på den bedst mulig måde.

Deltagelse i IPSC forudsætter at man gennemfører et IPSC licensgivende kursus. Dette indbefatter et teoretisk kursus, hvorfra man skal aflægge en teoretisk prøve. Herefter følger et praktisk, 2-dages kursus, som tilsvarende afsluttes med en praktisk prøve. Endeligt skal man efter den praktiske prøve stille op i, og gennemføre to konkurrencer før man får sin endelige licens. Hos Krudtuglen anvender vi sikkerhedsregler, som er direkte kompatible med IPSC reglerne, dog anbefaler vi at man har mindst 1½ års erfaring med baneskydning før man begynder på en IPSC licens.

Om IPSC

Banekonstruktørene sætter en ære i at lave kreative, afvekslende og udfordrende baner hver gang, så to IPSC skydninger er aldrig ens.
Banerne forsynes ofte med vægge som skytten skal løbe udenom for at kunne træffe nogle af målene, andre baner kræver skydning ud af åbninger i væggene (vinduer eller døre), mens atter andre kan kræve at man kravler gennem tuneller eller under bomme. Hvor godt en skytte klarer en bane, afhænger både af tiden samt af nøjagtigheden af træfferne.

IPSC skydning på Hanebjerg SkyttecenterIPSC stiller altså store krav til skytten, til alt lige fra kondition, adræthed, reaktionsevne, skydefærdigheder og evnen til at analysere en bane og vælge den mest effektive vej igennem.
Da IPSC tilmed er en god publikumssport hvor der ofte er en del tilskuere ved banerne, kræves det at skytten har bestået et krævende licens-kursus som i bund og grund er eet langt sikkerhedskursus, inden deltagelse.

Krudtuglen deltager aktivt i IPSC og har adskillige IPSC licensskytter blandt medlemmerne, og også skytter med højere uddannelser såsom Range Officers (RO’er). Her kan man se et par medlemmer i aktion til hhv. SweDen Cup 2014 og Danish Open Rifle 2015 (åbner i nyt vindue).

Link til en IPSC intro video fra UPSA United States Practical Shooting Association:

http://uspsa.org/USPSA_Videos/index.html

Bemærk at denne video viser og omtaler ting der er rene USA ting. Dog giver videoen et godt overblik over hvad IPSC er for en størrelse.